Adresa:Balkanska 35-39
11000 Beograd
Tel&Fax:+381 11 2646 292
+381 11 2686 628
+381 11 2643 851
e-mail:bacco@eunet.rs

Od 1948. godine ime FOERSTER je bilo sinonim za kvalitet i preciznost. Institut Dr. Foerster razvija i proizvodi opremu i sisteme za ispitivanje metalnih materijala bez razaranja, detekciju metala i ispitivanje magnetnih osobina materijala. Institut Dr. Foerster je tehnološki lider i kompetentni partner koji obezbeđuje rešenja korisnicima njegove opreme. Proizvodni program obuhvata opremu za ispitivanje poluproizvoda, komponenti, opremu za ispitivanje materijala i magnetnih svojstava.

UCI i odskočna metoda visokog kvaliteta za brza i pouzdana merenja tvrdoće na metalnim komponentama i materijalima.

Merenje tvrdoće

Brošura

SonoDur 3

Prenosni merač tvrdoće, naročito pogodan za brza merenja u proizvodnji i obezbeđenju kvaliteta. EN ISO 18265 tabele materijala su memorisane u uređaju. Poseduje ekran osetljiv na dodir visokog kontrasta, intuitivni meni, digitalni prenos podataka preko USB. Jedinice merenja HV, HB, HK, HRA, HRB, HRC, HRD, HRF,HR45, HS N/mm2 (zatezna čvrstoća).

Brošura

SonoDUR-R

Stacionarni uređaj za poptuno automatizovana 100% merenja delova u masovnoj proizvodnji. Ovaj sistem omogućuje brzo praćenje procesa (u intervalima od sekunde). Kombinuje sve prednosti mobilnog SonoDur 2 sa zahtevima integracije u potpuno automatizovanu proizvodnu liniju.

UCI ručne sonde

Oprema za pouzdano ručno merenje tvrdoće. Izrađuju se sa ispitnim silama od 10 N, 50 N i 100N. Robusne kontrukcije, obezbeđuju stabilna i ponovljiva merenja. Koriste se na uređajima SonoDur2 i SonoDur –R Rack

UCI motrizovane sonde

Ove sonde obezbeđuju stabilnu primenu ispitne sile zahvaljujući ugrađenom motoru. Na raspolaganju su sonde sa ispitnim silama od 1 N, 3 N i 8.6 N. idealne su za osetljive površine, koje ne trpe velike ispitne sile.

Odskočne (Leeb) sonde

Odskočne (Leeb) sonde su idealno prilagođene za svakodnevnu upotrebu na masivnim komponentama u industrijskom okruženju. Pružaju ponovljivu tačnost i fleksibilnost.

SONO-PS-1

Precizni stativ za i pomoć prilikom vođenja sonde. Povećava preciznost ručnog merenja tvrdoće.

SONO-PM-4

Adapteri za optimalno naleganje sonde na zakrivljene površine.

Referentni blokovi

Referentni blokovi za proveru ispravnosti kalibracije i rada uređaja. isporučuju se sa fabričkim ili MPA sertifikatom. Na raspolaganju su u različitim verzijama i sertifikovanim tvrdoćama.