Adresa:Balkanska 35-39
11000 Beograd
Tel&Fax:+381 11 2646 292
+381 11 2686 628
+381 11 2643 851
e-mail:bacco@eunet.rs

Firma Newsonic, osnovana 2010. godine, razvija i proizvodi prenosne merače tvrdoće za klijente širom sveta, koristeći najnovije tehnologije i fokusirajući se na metalnu i procesnu industriju (mašinogradnja, automobilska industrija, vazduhoplovstvo, energetika, hemijska industrija, naftna i gasna industrija pružaoci usluga ispitivanja, itd). Osoblje firme ima dugogodišnje iskustvo u oblasti prenosnih uređaja za merenje tvrdoće ultrazvučnom kontaktnom impedansom- UCI i odskočnom metodom. Moto firme je: NewsSonic-ultrazvučno merenje tvrdoće- napravljeno u Nemačkoj za kupce širom sveta.

UCI metoda merenja tvrdoće je dokazala svoju vrednost za mobilna merenja, direktno na postrojenjima, kao i za automatizovanu masovnu proizvodnju. NewSonic nudi ručne i motorizovane sonde različitih ispitnih sila - od 1 N do 98 N, koje se mogu koristiti za praktično sve namene u domenu obezbeđivanja kvaliteta proizvoda i same proizvodnje. Osim standardnih prenosnih proizvoda NewSonic nudi i specijalna rešenja i ispitnu opremu za automatizovano merenje tvrdoće na proizvodnim linijama.

Ultrazvučno merenje tvrdoće

Brošura

SonoDur 2

Prenosni merač tvrdoće, naročito pogodan za brza merenja u proizvodnji i obezbeđenju kvaliteta. EN ISO 18265 tabele materijala su memorisane u uređaju. Poseduje ekran osetljiv na dodir visokog kontrasta, intuitivni meni, digitalni prenos podataka preko USB. Jedinice merenja HV, HB, HK, HRA, HRB, HRC, HRD, HRF,HR45, HS N/mm2 (zatezna čvrstoća).

Brošura

SonoDUR-R

Stacionarni uređaj za poptuno automatizovana 100% merenja delova u masovnoj proizvodnji. Ovaj sistem omogućuje brzo praćenje procesa (u intervalima od sekunde). Kombinuje sve prednosti mobilnog SonoDur 2 sa zahtevima integracije u potpuno automatizovanu proizvodnu liniju.

Brošura

Ručne sonde

Oprema za pouzdano ručno merenje tvrdoće. Izrađuju se sa ispitnim silama od 10 N, 50 N i 100N. Robusne kontrukcije, obezbeđuju stabilna i ponovljiva merenja. Koriste se na uređajima SonoDur2 i SonoDur –R Rack

Motorizovane sonde

Ove sonde obezbeđuju stabilnu primenu ispitne sile zahvaljujući ugrađenom motoru. Na raspolaganju su sonde sa ispitnim silama od 1 N, 3 N i 8.6 N. idealne su za osetljive površine, koje ne trpe velike ispitne sile.

SONO-PS-1

Precizni stativ za i pomoć prilikom vođenja sonde. Povećava preciznost ručnog merenja tvrdoće.

SONO-PM-4

Adapteri za optimalno naleganje sonde na zakrivljene površine.

Referentni blokovi

Referentni blokovi za proveru ispravnosti kalibracije i rada uređaja. isporučuju se sa fabričkim ili MPA sertifikatom. Na raspolaganju su u različitim verzijama i sertifikovanim tvrdoćama.